Trollstigen -en spektakulær naturopplevelse

Trollstigen – Vestnorsk natur på sitt mektigste

2 timer inn i landet fra Molde finner du en av Norges – og kanskje verdens – vakreste turistveier. Kjøreturen i seg selv er nok til å øke pulsen enkelte steder.

 

11 hårnålssvinger med spektakulær utsikt

Trollstigen slynger seg oppover fra Isterdalen på baksiden av Trollveggen, forbi den vakre 180 meter lange Stigfossen og opp over fjellet til Valldal. Dette er en kjøretur som bør og skal gå sakte, ikke bare på grunn av de 11 hårnålsvingene du må manøvrere, men også på grunn av alle synsinntrykkene du må få med deg. Dette er spektakulært i ordets rette forstand! Hårnålsvingene er så krappe at det er strenge restriksjoner på hvilke biler som får kjøre på veien. Biler lenger enn 13 meter er totalforbudt på denne strekningen.

Trollstigen utsiktspunkt
TROLLENES VEI: Opplev en av Norges mest dramatiske attraksjoner. Foto: Øyvind Heen – Visitnorway.com

En halv million besøkende

Selv om du ikke møter store trailere er det mye trafikk opp denne veien på sommeren. Faktisk er Trollstigen Norges tredje mest besøkte turistattraksjon. Det anslås at mer enn 500 000 besøker veien hvert år.

Og det er en grunn for at veien er populær. Ikke bare er veien et symbol på nordmenns trang til å komme seg over fjell for å gjøre en god handel, den danner også en vakker kontrast mot den grønne dalen og de mektige fjellene rundt. Faktisk er denne vegen omkranset av flere fjell på godt over 1 000 meter. At fjellene blant annet kalles Bispen, Dronninga og Kongen sier noe om hvor majestetiske de er.

Trollstigen besøkssenter og Valldal

Vel oppe på Trollstigplatået finner du et prisbelønnet besøkssenter med en kafé der du kan få deg en matbit. Dette er også et godt utgangspunkt for fjellturer i området. Du kan på 4-5 timer nå opp til kanten av Trollveggen, men sett deg godt inn i hva som kreves før du legger ut på tur i disse fjellene.

Trollstigen
Foto: Øyvind Heen – Visitnorway.com

På andre siden av fjellet kommer du ned til Valldal, en jordbrukskommune kjent for sine fantastiske jordbær. Plukk gjerne med deg en kurv om hvis det er sesong for det. Det er noe helt annet enn hva du får i butikken.

 

Veien videre

Du kan kjøre turistveien helt til Geiranger og se den mest postkort-avbildede fjorden i Norge. Her finner du også flere hårnålssvinger og magiske utkikksposter, men vær oppmerksom på at det er litt trangt om plassen i Geiranger i turistsesongen.

En helt annerledes kjøretur finner du ute på kysten mellom Molde og Kristiansund. Der bølger Atlanterhavsveien seg fra holme til holme og byr på sjøsprøyt og vidstrakt hav.

 

25 prosent avslag hos Thon Hotels

Fra 20. juni til 21. august får du 25 % rabatt på 71 Thon-hoteller. I forbindelse med turen til Trollstigen kan vi anbefale overnatting på Thon Hotel Moldefjord, Thon Hotel Kristiansund eller Thon Hotel Ålesund. Tilbudet kan bestilles på thonhotels.no.