Sommerstemning i Arendal

Arendal – Sørlandsperle og festivalby

Arendal er fantastisk kombinasjon av en rolig sørlandsperle og en livlig festivalby. Hotelldirektør Erik Riis Jacobsen ved Thon Hotel Arendal synes flere bør oppleve en av byens hemmeligheter.

– Her kan man virkelig skru tempoet ned, sier hotelldirektøren, som mener det er flere ting man oppleve når man besøker Arendal.

 

Bygger basseng i gamlebyen

– Pollen er selv hjertet i Arendal, med havneområdet og restaurantgata vår helt ute i havgapet, sier Jacobsen. Han mener alle bør ta seg tid til en is på brygga, mens båtene kommer og går. Eller en kaffe eller middag på en av de mange hyggelige spisestedene.

Hotelldirektøren skryter også av Tyholmen, som er området der hotellet hans ligger. Her ligger mye av den gamle trehusbebyggelsen godt bevart.

– Her kan man drømme seg mange hundre år tilbake, til seilskutetida, sier Jacobsen, som anbefaler alle gjestene sine en gåtur i området. På Tyholmen bygges nå også et helt unikt havnebasseng, med gode bademuligheter. Det kommer rett ved gjestehavnen, og skal stå ferdig til fellesferien.

Sommerstemning i Pollen i Arendal
Foto: Arendal Turistkontor

Hemmelig øyperle

Et av hotellsjefens tips til hva flere bør få med seg når de besøker Arendal, er øya Merdø.

– Dette er en liten hemmelighet, som flere burde oppleve. Her får du sørlandsidyll på sitt mest fantastiske, med trange gater, gamle sørlandshus, lange hekker og store sandstrender, sier Jacobsen, som anbefaler å ta rutebåten ut til øya, sammen med en piknik-kurv og badetøy.

Sommerstemning på Merdø
Foto: Arendal Turistkontor

Fantastiske festivaler

Det arrangeres en rekke festivaler i Arendal i sommer. To av dem er Skagerak Water Festival og bluesfestivalen Canal Street.

Festivalstemning i Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Skagerak Water Festival arrangeres 2. til 10. juli, og er en drøm for alle som er interessert i båt. Her blir det VM i flere racingklasser, konkurranse i å komme seg raskest til Danmark med båt, samt en rekke konserter.

Canal Street arrangeres midt i sentrum 27. til 30. juli, og setter preg på hele byen. Blant årets artister finner du Susanne Sundfør, svenske Lars Winnerbäck, CC Cowboys og Gilbert O’Sullivan. Bluesfestivalen feirer 20 år i år, og er en av hotellsjefens absolutte favoritter.

– Dette er en skikkelig byfestival, hvor de spiller på hvert gatehjørne. Det gir en fantastisk stemning i en liten og intim by, sier Jacobsen.

 

 

Toppbilde: Arendal Turistkontor