Bjørvika, Oslo Sørenga sjøbad

Bjørvika – sommerstemning i Oslos nye sentrum

Frister det å legge ferien innom Oslo i sommer? Vi gir deg enda en god grunn: En drømmedag i den nye bydelen Bjørvika, rett ved fjordkanten.

Antageligvis har du besøkt hovedstaden før, kanskje opptil flere ganger. Det fantastiske med Oslo som ferieby er imidlertid at den stadig fornyer seg. Tigerstaden er nå inne i en rivende utvikling og kan by på nye, spennende sommeropplevelser, ikke minst i og rundt den fremvoksende bydelen Bjørvika. Kunst, fantastisk mat, spektakulær arkitektur, bading i fjorden og en vaskekte bybonde – alt midt i sentrum.

Barcode Oslo
Foto: VisitOSLO/Saad Butt

Oslos nye ansikt mot fjorden

For bare et steinkast unna Oslo S og Flytoget, er en helt ny del av Oslo i ferd med å ta form. Bydelen Bjørvika knytter øst og vest i Oslo sammen: Fra Ekebergåsen med skulpturpark i skogen, forbi det vanvittig populære sjøbadet på Sørenga, via høyhusrekken Barcode og helt til Den Norske Opera & Ballett like ved Karl Johans gate.

Assisterende hotelldirektør Siri Tunold ved Thon Hotel Opera tror besøkende har en haug med positive overraskelser i vente.

– Bjørvika er Oslos nye ansikt ut mot fjorden. Det er på tide at enda flere turister oppdager hvilken skattekiste full av opplevelser området er, sier hun.

Vårt forslag til en drømmedag ved fjordkanten

 • Start dagen med frokostbuffé med et rikt utvalg friske og sunne alternativer fra Scala restaurant på Thon Hotel Opera, med utsikt mot Operaen.
 • Er du i det spreke hjørnet, legger du morgenpromenaden opp mot Ekebergparken. Trøtte ben kan ta trikk 18 eller 19 de få stoppene fra Jernbanetorget.
 • Vel oppe kan du vandre stilangs i et vakkert skogsområde, og beundre 34 kunstverk som utgjør den mye omtalte skulpturparken til Christian Ringnes.
 • Rett ved parken nyter du en bedre lunsj på uteserveringen ved 1920-tallets arkitekturperle, Ekebergrestauranten. Moules frites eller en av byens beste burgere får følge av en fantastisk utsikt over hele Oslo.
  Sommerstemning i Ekebergparken
  SKULPTUR I NATUR: En tur på stien i Ekebergparken byr på både skulpturkunst av internasjonalt format og vakker natur. VisitOSLO/Tord Baklund

   

 • Veien ned mot Sørenga legger du innom Losæter. Der passer en bybonde og budeier dyrene og dyrker økologisk, og et bakehus bygges i løpet av sommeren.
 • Den økologiske avstikkeren er akkurat lang nok til at maten får synke, før du kaster deg ut i Oslofjorden fra stupebrettet på Sørenga sjøbad.

  Bjørvika, Sørenga sjøbad. Gutt stuper
  Sjøbadet på Sørenga ligger bare minutter unna Oslo Sentralstasjon. Det betyr bade- og solemuligheter ved Oslofjorden med utsikt over Hovedøya, Barcode og byen. Foto: Sørenga Utvikling/Katrine Lunke
 • Har du mer krutt å brenne av, tilbyr DNT Oslo og Omegn samme sted både utleie, kurs og turer med kajakk ut i Oslofjorden.
  Kajakkpadling i Oslo
  AKTIV BYFERIE: Lite kan måle seg med en kajakktur mellom øyene i Oslofjorden, DNT Oslo og Omegn byr på utleie, turer eller kajakkurs fra friluftshuset på Sørenga. Foto: VISITOSLO/Tord Baklund

   

 • Når du har slikket nok sol og den begynner å kaste et rødgult ettermiddagslys over samtidsarkitekturen i Barcode, byr restauranten Vaaghals i Dronning Eufemias gate på kortreist mat – med en verdensmester i faget som sjef på kjøkkenet.
 • Solnedgangen kan nytes med et godt glass ved uteserveringen på Sukkerbiten, rett på utsiden av Operaen. Og kanskje får du med deg DumDum Boys eller en av sommerens andre store utendørskonserter der?
 • En lang, innholdsrik dag kan gjerne avsluttes med å unne seg en ekstra myk seng med utsikt mot Oslofjorden hos Thon Hotel Opera.

 

God fornøyelse!

Toppbilde: Sørenga Utvikling/Katrine Lunke