Rundefjellet i Fosnavåg

Fosnavåg i sommer: Vindusrom mot vakreste Vestlandet

Drømmer du om en aktiv ferie med havsafari, vakre strender, yrende dyreliv og kanskje en kulturopplevelse utenom det vanlige?

Da bør du legge årets sommertur til lille Fosnavåg, halvannen time vest for Ålesund. For sommergjester står naturopplevelsene i kø rett utenfor hotelldøren, i den lille byen helt ute i havgapet. Fosnavåg er det perfekte utgangspunkt for en sommerferie i naturopplevelsenes navn.

 

Vikingspel eller Vamp

Hotellsjef Monica Bjørhovde ved Thon Hotel Fosnavåg har sine spesielle sommerfavoritter:

­– Personlig ville jeg kommet hit i juli, og kombinert det fantastiske Herøy-spelet med en tur til et av Norges største fuglefjell på Runde, sier Bjørhovde.

  1. og 3. juli er det nemlig 25-årsjubileum for sommerforestillingen Kongens Ring, der vikingtiden og selveste Olav den Hellige gjester utendørsscenen på Herøy gård. Og om du legger ferien noe senere, spiller Haugesunds og hele Norges Vamp på uteamfiet på Herøy gård mandag 18. juli.

 

Sjøpapegøyer og strender

Fugleinteresserte fra hele verden legger hvert år turen til Runde-fjellet, en liten halvtime fra Fosnavåg. Fjellet fylles i sommerhalvåret opp av hekkende lundefugl, også kalt sjøpapegøye. Dersom du i stedet vil kombinere en fartsfylt opplevelse med frisk sjøluft, tilbys havsafarier med rib hele sommeren.

Lundefugl i Fosnavåg
SJØENS PAPEGØYE: På Rundefjellet kan du kombinere en fantastisk fjelltur med å betrakte lundefuglen, også kalt sjøpapegøye av åpenbare utseendemessige grunner. Foto: Eivind Sævik

– Vi har et dyreliv som er unikt. Både på båttur og fjellturer er det helt bankers å se havørn. Og man får se seler, niser og kanskje hval ute på fjorden, forteller hotellsjef Bjørhovde.

Hvis vestlandsværet innbyr til det, er området også fylt av strender som kan måle seg med det meste. For eksempel Mulevika, et kvarters kjøretur unna. Og på en regnværsdag er det bare å stikke innom et av Norges flotteste badeanlegg, Sunnmørsbadet, som åpnet i 2015.

Uteaktiviteter: Havsafari, fjellturer, historisk øyhopping, fisking, dykking og mye mer. Se aktivitetsoversikt her.

 

Havørn i Fosnavåg
HAVØRN-GARANTI: På turer i fjell og fjord ved Fosnavåg er du nærmest garantert å se havørn, forteller hotellsjef Monica Bjørhovde ved Thon Hotel Fosnavåg. Foto: Eivind Sævik

Innendørs: Sunnmørsbadet, med sklie og basseng for barn, 60 meters sklie for alle, stupetårn, boblebad, spabasseng, bølgebad og 25 meters basseng.

 

Kultur:

  • 24.-26. juni Fosnavåg Rock: Utekonserter med blant andre Di Derre og mye annen aktivitet i Fosnavåg.
  • 2. og 3. juli: Vikingspelet ”Kongens ring” på Herøy gard.
  • 2. juli: Konsert med Vamp på uteamfiet på Herøy gård. Thon Hotel Fosnavåg har pakketilbud på 995 kr per person i dobbeltrom inkludert overnatting, frokost, konsertbillett og transport til konsert, kontakt fosnavag.booking@thonhotels.no

Toppbilde: Steffen Voldsund