Norgesferie byr på fantastiske naturopplevelser

5 grunner til å velge norgesferie i sommer

Norge er landet der naturopplevelsene aldri er mer enn noen minutter unna. Spektakulær natur, stolte mattradisjoner, festivaler og kulturtilbud over hele landet, frister stadig flere nordmenn til å velge en aktiv norgesferie.

Vi nordmenn blir stadig mer oppmerksomme på mulighetene dette byr på og lar oss i økende grad inspirere til en aktiv sommer i hjemlandet. Vi tar fjellskoene fatt og vandrer mot toppene eller deltar på aktiviteter som sykling, kajakkpadling og fiske. Som om dette ikke var nok, gir vi deg ytterligere fem grunner til å bruke årets sommerferie til å utforske Norge.

1. Urbane opplevelser og spektakulær natur

Byferie forbindes kanskje ikke umiddelbart med naturopplevelser. Men det unike med norske byer er at du kan få i både handlepose og tursekk:

 • I Bergen er veien kort fra en shoppingtur i sentrum, via historisk sus fra de tradisjonsrike trehusene på Bryggen til Fløibanen som tar deg opp og ut på tur i de syv fjell. Les mer om Bergen som ferieby her, uansett vær. 

  Sommerstemning på Fløyen i Bergen
  Foto: Sverre Hjørnevik | www.fjordnorway.com
 • Fra en bryggesleng i Stavanger sentrum er du kun en hyggelig båt- og busstur unna en av Norges vakreste vandreturer til Preikestolen, platået som henger mer enn 600 meter over Lysefjorden.
 • Kristiansund er det perfekte utgangspunkt for en opplevelsesrik tur langs Atlanterhavsveien, kåret av den britiske avisen The Guardian til verdens fineste bilvei. Byen byr også på uendelige muligheter for en aktiv ferie med kajakk, dykking, havfiske, laksefiske, vandring og sykling.
Opplevelser i Kristiansund
NATURSKJØNN AKTIVITET: Langs Atlanterhavsveien ved Kristiansund troner de mektige fjellene i bakgrunnen mens du kan teste brettpadling, kajakk eller andre familievennlige aktiviteter.

2. Stolte mattradisjoner

Ferie er for mange synonymt med gode matopplevelser og en norgesferie gir gode muligheter for akkurat det.  Mens Michelin drysser stjerner over de norske gourmetrestauranten, er både tilbudet og interessen for norske mattradisjoner økende over hele landet.

 • Oslo byr på de aller største utskeielsene, som trestjerners Maaemo i Bjørvika. Men selv for en helt anstendig sum, kan du flotte deg i fantastiske retter hos nyåpnede Sentralen restaurant eller kritikerroste Brasserie Paleo, begge i sentrum av Oslo. Reiser du på budsjett, koker Oslo over av tilbud i alle prisklasser. En artig nykommer er matvognene, hvor for eksempel Ragnalokk serverer fantastiske vrier på tradisjonsrik norsk mat for en billig penge.

Gode matopplevelser på Brasserie Paleo i Oslo

 • Gladmat i Stavanger er ikke bare størst av matfestivalene i Norge, men også størst i Norden. Fra 20.-23. juli tar festivalen mål av seg til å presentere et bredt utvalg av matkultur og gastronomi for å fremme publikums interesse for mat.

 

 

3. Festivalsommer = Norgesferie

Sommer er festivaltid over hele landet, og hvor enn du legger norgesferien i år er det vel verdt å sjekke hva som står på det kulturelle programmet i regionen.

 • Molde har den kanskje mest tradisjonsrike av alle festivalene når jazzen inntar byen i midten av juli. Fra 18.-23. Juli kan du oppleve så ulike artister som Chick Corea, Ane Brun og Karpe Diem.Festivalstemning i Molde
 • Tromsø er en utømmelig kilde for naturopplevelser. Og sannelig kan du ikke kombinere det hele med kulturelt påfyll på utendørsfestivalen Bukta fra 21.-23. juli. Både internasjonale storheter som Iggy Pop og norske Dumdum Boys og Delillos må konkurrere om oppmerksomheten med spektakulære omgivelser når de går på utendørsscenen.

 

4. Familieferie

For barn i alle aldre er et besøk i en av landets familieparker et naturlig høydepunkt i en hver norgesferie. Heldigvis konkurrerer parkene om oppmerksomheten, og de byr dermed på et stadig bedre utvalg av opplevelser.

 • Tusenfryd, som ligger en liten halvtime unna en overnatting i Ski, er Norges største fornøyelsespark. Parken har planer om å overgå seg selv i sommer ved å åpne det de betegner som ”Norges råeste vannbaserte attraksjon”.

Gøy for store og små på Tusenfryd

 • Bø Sommarland er også riktig adresse dersom vann er ditt rette element. I Skandinavias største vannpark går skillet mellom mann eller mus ved Magasuget, den 16 meter høye sklia med 9 meter fritt fall. Lykke til!
 • I Bjørneparken i Flå rett ved Thon Hotel Bjørneparken, finner du foruten bamsefar, elg, gaupe og hjort nå også 30 krokodiller og en rekke reptiler i det nyåpnede Krokodilleland.

 

 

5. 25 prosent avslag på hoteller over hele landet

Hvis du nå er fristet, så er det ekstra hyggelig med et lite økonomisk incentiv. Du kan nemlig spare penger som kan brukes til å oppdage nye sider av Norge med sommerrabatt på hotellovernatting. Fra 20. juni til 21. august får du 25 % rabatt på 71 Thon-hoteller fra Kirkenes til Kristiansand. Tilbudet kan du sjekke ut på thonhotels.no.

 

God sommer!

Toppbilde: Per Eide/visitnorway.com