Dyreparken Kristiansand med Kaptein Sabeltann

Kristiansand er barnas by

I år feirer Dyreparken i Kristiansand 50 år, og lokker blant annet med en helt ny Kaptein Sabeltann-forestilling. – Dyreparken må være Norges flotteste familieaktivitet, sier hotelldirektør Ricardo Sousa ved Thon Hotel Sørlandet.

Hotellet er nærmeste nabo til den kjente parken, og gleder seg til 50-årsfesten. – Badelandet er min favoritt i parken, og i år har de fått en ny, 100 meter lang hinderbane som jeg gleder meg til å prøve, sier Ricardo.

 

Dyreparken – Kaptein Sabeltann feirer med nytt show

For 50 år siden besto Dyreparken av to bjørner og 30 andre dyr. Nå kan du oppleve hele 140 forskjellige arter i parken, og tilbudene har stadig blitt flere og bedre.

Kaptein Sabeltann er en av Dyreparkens mange stjerner. I det nye showet setter han kursen mot øya Gral, med trollmenn, hekser og magikere. Den idylliske Kardemomme by har sitt eget jubileum, og har blitt pusset opp etter 25 år. Her treffer du både tante Sofie og politimester Bastian.

Tante Sofie i Dyreparken
Foto: Lisbeth Finsådal, Visit Sørlandet

En av nyhetene her er Sirkus Jesper, med dansende hest, akrobater og musikalsk klovn. Er du glad i Karius og Baktus, kan du oppleve et sjarmerende dukketeater med de to populære karene. Enda flere av Thorbjørn Egners populære figurer kan du se i Hakkebakkeskogen, hvor et tog med tribuner kjører deg rundt i forstillingen.

 

Kristiansand – Strand midt i byen

Palmer i Kristiansand
Foto: Inge Dalen, Visit Sørlandet

Etter en dag i Dyreparken, er det på tide å oppleve den hyggelige byen Kristiansand, mener hotellsjefen.

– Det er ikke uten grunn av Kristiansand kalles barnas by. På en solskinnsdag bør du besøke bystranda, som har en unik beliggenhet midt i hjertet av Kristiansand, sier Ricardo.

Den populære badeplassen er kjent for sin gode atmosfære, med rent vann, palmer, uteservering, sandvolleybane og utendørs dusjer.

 

Liv på brygga

Fra bystranda er det en hyggelig strandpromenade, som går via Fiskebrygga og bort til Kilden teater- og konserthus. På Fiskebrygga er det et yrende liv, hvor du kan kjøpe fisk og skalldyr som svømmer rundt i store tanker – eller bare sitte på brygga og se på båtlivet.

Sommer i Kristiansand
Foto: Visit Sørlandet

– Mye av den gamle stilen er bevart i Kristiansand, så her får du en hyggelig kombinasjon av moderne by og hvitmalte sørlandshus, sier hotellsjef Ricardo Sousa.

 

Aktiviteter og shopping

Hvis du ikke har fått nok av lek og moro i parken, byr Thon Hotel Sørlandet på både utendørs svømmebasseng og aktivitetspark.. Er du glad i shopping er hotellet det perfekte utgangspunktet, med et av Skandinavias største kjøpesenter – Sørlandssenteret – som nærmeste nabo. Her finner du over 100 000 kvadratmeter med rundt 200 butikker og spisesteder. Hvis du ønsker mer sørlandsidyll kan vi også anbefale en tur til Arendal som ligger under en times kjøretur unna. Les mer her. 

 Toppbilde: Lisbeth Finsådal, Visit Sørlandet