Trolltunga i Hardanger. Panoramabildet

Mektig natur i Hardanger

Bare en drøy times kjøretur fra Bergen,  har Nordheimsund et hav av de beste utgangspunktene i landet for et hav av naturopplevelser.

Helt nede ved vannkanten i fjordarmen Norheimsund i Hardangerfjorden, ligger uteserveringen til det historiske Thon Hotel Sandven, bygget i 1857. Hotelldirektør Arnstein Birkeland kan fortelle om mange og varierte turmuligheter sommerstid.

– Du kan gå 15 minutter fra hotellet til populære Steinsdalsfossen. Der er det laget en sti slik at du kan gå tørrskodd på innsiden av et 20 meters fossefall.

Nasjonal-Turistveg-Hardanger-CH - Visitnorway.com.
UNDER FOSSEFALLET: En kort gåtur fra Thon Hotel Sandven kan du spasere på innsiden av Steindalsfossen, noe som har gjort dette til en av de mest besøkte fossene i Norge. Foto: CH – Visitnorway.com

Båtturer fra Norheimsund tar deg til spektakulære fjell og fjordarmer, som Fyksesund der du kan se havørn. Og en halvtime kjøring unna kan du gå til Trolltunga, en steinspiss som henger 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er ufattelig mange turmuligheter i fjellheimen i området, forteller Birkeland.

LA DEG TROLLBINDE: Blant Hardangers mange gaver til synsinntrykkene, ruver Trolltunga høyt der oppe, sine spektakulære 700 meter over Ringedalsvatnet. Foto: Scott Sporleder / Matador Network / www.fjordnorway.com

Ski i shorts blant landslagsutøvere

Folgefonna, der det er muligheter for brevandring ved Blåisen, ligger heller ikke mer enn en times kjøretur unna Norheimsund. Og skulle du ha lyst på en sommeropplevelse litt utenom det vanlige, så er dette området.

– Det er mulig å stå på ski i shorts på Folgefonna om sommeren. Der er det skitrekk, og både alpinlandslaget og langrennslaget benytter seg av dette. De kommer og bor hos oss, også i sommer, forteller Birkeland.

Fra toppen

Nordheimsund korte avstand fra Bergen, gjør det til en perfekt destinasjon for en dagstur for deg som trenger et avbrekk fra storbyens urbane opplevelser, men etter en lang, innholdsrik dag kan gjerne avsluttes med å unne seg en ekstra myk seng med utsikt mot Hardangerfjorden. Les mer om Thon Hotels Sandven her. Bestill hotellovernattingen på thonhotels.no.