Bergen, utsikten fra Fløyen.

Bergen – Byen som stråler uansett vær

Verdens vakreste når solen skinner. Strålende naturopplevelser selv når paraplyen må til pers. Bergen byr på fantastiske ferieopplevelser i all slags vær. 

Lite kan måle seg med sommerstemningen du får av en bryggesleng i historiske omgivelser ved fjordkanten i Bergen. Når  byen bader i sol, må selv en innbitt østlending innrømme at Hordalands hovedstad er noe helt for seg selv. Dette er destinasjonen for deg hvis du ønsker å kombinere bylivet med bading, soling og utforske de spektakulære fjordene! Her kan du oppleve alt fra yrende byliv til en rolig dag ved sjøkanten.

Bergen_Brygge_Istock
BRYGGEN I BERGEN: La deg hensette til fordums tider blant Bryggens 61 skakke og fredede bygninger, som alle står på UNESCOs liste over verdens kulturarv

5 tips for en solskinnsdag

Antageligvis har du fått med deg at Bergen har det fantastiske Fisketorget, fabelaktige fjellturer med Fløibanen og en av Norges største turistattraksjoner Troldhaugen? Byen ved de syv fjell har imidlertid så mye mer å by på, både i sol og regn:

 1. Hva med en guidet padletur gjennom Bergens historie? Ta med hele familien ut i sola i Sandvikens havneområder, og opplev hva sjøfarten har betydd for byen helt fra 1600-tallet. Norges fiskerimuseum står for guide, og leier også ut kajakker.
 2. Om du heller vil se ut på fjorden med et glass i hånden når Hurtigruten legger til, er uteserveringen ved kaien på kulturhuset USF helt uovertruffen. Den som har sittet her en solskinnsdag, vil garantert komme tilbake.
 3. Vil du komme deg litt ut av byen, og få ordentlig sommerfølelse, bør du ta en tur til bydelen Nordnes.  Det er kun en liten spasertur fra Torgalmenningen og er den bydelen i Bergen med mest tilknytning til sjøen. Gå gjennom de trange smauene, på vakker brostein og se på de koselige gamle trehusbebyggelsene.

  Bergen smug_iStock_000014401782_Large
  UTFORSK BERGEN: Vakker trehusbebyggelse med historisk sus
 4. Når du først befinner deg på denne siden av byen kan du kaste deg ut i Nordnes Sjøbad. Bassenget er et utendørs 25-meters saltvannsbasseng som vanligvis holder 25 grader.

  NORDNESPARKEN
  LATE DAGER: En tur i Nordnesparken passer fint etter ett besøk i Akvariet.
 5. For kortest mulig vei til herlige opplevelser i solen, kan du bo rett ved de vakreste og mest sentrale omgivelsene i Bergen på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Det nyoppussede hotellet byr også på gratis kveldsmat etter en lang dag i solen.
TH Rosenkrantz Bergen_standard_twin rom
SOV GODT: Få deg en god natt søvn etter en opplevelsesrik dag i Bergen.

…og 3 når paraplyen må frem

 1. Foruten pingvinkjendis Pingrid Alexandra, byr Akvariet i Bergen på krokodiller, slanger, haier og seler. Sistnevnte byr på et innøvd show når det er tid for mating.

  akvariumet
  POPULÆR ATTRAKSJON: Akvariet i Bergen har gitt bergensere og gjester et fantastisk møte med dyrelivet på dypet og landjorda siden 1960.
 2. Jogging er ikke bare god trening, men også en fabelaktig måte å få sett mer av byen. Utfordringene er like store som belønningen er mange, i form av spektakulære ruter med en utsikt som tar pusten fra den sprekeste.
 3. På Vitensenteret VilVite kan du reise inn i fremtiden med interaktive installasjoner og ut i verdensrommet med Romheisen. Senteret er dedikert til lek og læring, og vitenskap og teknologi er presentert på en måte som er både forståelig og underholdende for barn og voksne.

 

Pulserende Kulturliv

I byen er det også et yrende kulturliv – hele året, og det er en drøss av underholdningsmuligheter.  I sommer braker det løs med mange store events – konserter, festivaler, og store by arrangementer. Ikke gå glipp av:

 • Bergensfest fra 15 – 18.juni
 • Konsert med Paul McCartney 24.juni
 • NABUCCO – Sommeropera på Bergenhus Festning 17.august
 • Konsert med Lionel Richie 28.juli

 

Spennende dagsturer

Skulle du mot formodning få nok av byen og ønske å komme nærmere naturen anbefaler vi  en dagstur til Hardanger og Nordheimsund, en drøy times kjøretur fra sentrum. Her står storslåtte naturopplevelser nærmest i kø for å ta pusten fra deg. Klikk her for gode tips.
Du kan også overnatte på historiske Thon Hotel Sandven, så våkner du opp til fjordutsikt.