Atlanterhavsveien - ingeniørkunst og ville naturopplevelser

Atlanterhavsveien – hvor ingeniørkunst og vill natur møtes

Kjør Atlanterhavsveien i sommer og opplev kontrastene mellom vill vestlandsnatur og presis ingeniørkunst.  Ta turen ut til havgapet og se selv hvorfor engelske The Guardian mener denne veien mellom Kristiansund og Molde er verdens vakreste biltur.

Atlanterhavsveien snor seg over Hustadvika ved hjelp av holmer og skjær forbundet med lave broer som utsettes for noe av det råeste været verden har å by på. Kjøreturen ute i havgapet byr på storslagne panoramaer og en mulighet til å føle seg litt liten i møte med moder natur. Det er mange skip og sjømenn som har møtt sin skjebne på skjærene i dette området.

Foto: Steinar Melby, steinar@nettstudio.no
Foto: Steinar Melby / visitnorthwest.no

 

Ting å gjøre langs veien

Den opprinnelige veien er bare 8,3 kilometer lang, men det er ikke bare de 12 broene som du ofte ser avbildet som gjør dette til verdens vakreste kjøretur.

Sør-vest langs kysten finner du fiskeværet Bud, som en gang var det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. Her kan du ta en matbit og smake på lokalt fanga sjømat. Om du vil fiske selv er det mange rasteplasser og kyststier langs veien.

Ved Bud ligger også Ergan Kystfort og Krigshistorisk Museum. Kystfortet var en del av de tyske okkupasjonsstyrkenes forsvarsverk under 2. Verdenskrig og et interessant skue for historieinteresserte.

Det finnes også flere steder å handle lokal mat og lokalt håndverk.

The extended Atlantic Road 2 - Aure - Photo Innovation Norway
Foto: visitnorthwest.no

 

Overnatting ved Atlanterhavsveien

Det tar ikke mer enn 2-3 timer å kjøre verdens vakreste biltur, avhengig av hvor mange stopp dere ønsker å gjøre langs veien. De fleste bilturistene på dette strekket ender opp enten i Molde eller i Kristiansund og begge steder har Thon Hotels gode hoteller hvor dere kan hygge dere i vakre omgivelser.

Thon Hotel Kristiansund

Utvid kjøreturen og få en full vestlandsopplevelse

Atlanterhavsveien er flott, men når du er i dette området er det så mye annet  du også bør få med deg. Fra Molde er kan du kjøre en god dagsetappe inn til Trollstigen og videre ut igjen til Ålesund. Bybilde av ÅlesundJugendbyen dukker stadig opp på kåringer av verdens vakreste byer og du fortjener å oppleve den når du først er på Nord-Vestlandet. Verdt å få med seg er Aksla, som er en av Ålesunds største attraksjoner. Herfra kan du nyte utsikten utover skjærgård, bysentrum og Sunnmørsalpene. For å komme deg opp til Aksla kan du enten gå de 418 trappetrinnene fra Byparken, eller alternativt kjøre bilveien Borgundveien/Fjelltunveien helt opp.

 

Bestill hotellovernattingen på thonhotels.no.